Kwaliteit

Als uw fruit gedurende een langere periode in onze koelhuizen wordt opgeslagen, nemen de kwaliteitsmanagers tussentijdse proeven om de conditie te beoordelen. Ook hiervan wordt u via internet op de hoogte gehouden. En ook bij het transport van het fruit naar de afnemers vindt een check plaats. Daardoor heeft u de zekerheid dat u een extra paar ‘ogen en oren’ heeft op de plaats van verkoop. De kwaliteitsmanagers van Cool Control zijn objectief, ter zake kundig en ervaren. Met gebruikmaking van moderne meetapparatuur kunnen zij de kwaliteit van het fruit meten op een groot aantal relevante aspecten: van het suikergehalte en de hardheid tot een visuele inspectie en de kleur.

 

Een bedrijf dat aan alle eisen voldoet

Natuurlijk mag u van Cool Control verwachten dat we aan alle eisen voldoen. Zo zijn onze koelhuizen gecertificeerd volgens de normen van BRC Food, AEO, HACCP en SKAL.

      
www.sgs.com/certifiedclients

Download ons BRC FOOD certficaat.

 

BRC FOOD

Cool Control is door SGS gecertificeerd met een BRC food certificaat. BRC (British Retail  Consortium)  is een internationaal veiligheids- en  kwaliteitszorgsysteem. Een BRC certificaat wordt, na een grondige controle, toegekend aan een organisatie die kan bewijzen dat de kwaliteit van haar producten en diensten gewaarborgd is.
Alle processen aangaande de administratie, opslag, controle en transport van uw product worden uitgevoerd via vooraf vastgestelde procedures. Behalve het vaststellen van deze procedure wordt er ook continue zorg gedragen voor het naleven van deze procedures.

 

SKAL

Cool Control was het eerste Nederlandse op- en overslagbedrijf dat het SKAL-keurmerk mocht ontvangen. SKAL is een organisatie die toezicht houdt op ecologische producten in Nederland. SKAL draagt er zorg voor dat biologische producten ook echt biologisch zijn. Om biologische producten te mogen beheren binnen een koelhuis zijn strikte regels opgesteld. Door middel van een Skal certificering worden deze regels gewaarborgd en getoetst.

AEO Certificaat

Cool control beschikt over een AEO Certificaat (Authorised Economic Operator). Dit certificaat wordt door de douane afgegeven aan geselecteerde bedrijven die aan alle voorwaarden en procedures hiervoor voldoen. Na deze strenge selectie wordt een AOE gecertificeerd bedrijf gezien als officieel partner van de douane.  
Een AEO certificaat biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt.
Om de status van Authorised Economic Operator te krijgen moet een bedrijf aan een aantal veiligheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek en de bijpassende toepassingsverordeningen.

 

 

Kwaliteitsbeheersing

Fruit is een organisch product. Ondanks alle goede zorgen onderweg kan het gebeuren dat de lading niet in perfecte staat arriveert.Kwaliteitscontrole is van groot belang in het proces. Cool Control neemt ook deze verantwoordelijkheid graag van u over. U heeft de zekerheid dat er  specialisten rondlopen die uw fruit goed kunnen beoordelen.

Cool Control heeft vijf kwaliteitsmanagers in dienst die de conditie van uw lading continu monitoren.
Bij aankomst van de lading in onze koelhuizen ontvangt u direct een digitaal kwaliteitsrapport.

 

Als uw fruit gedurende een langere periode in onze koelhuizen wordt opgeslagen, nemen de kwaliteitsmanagers tussentijdse proeven om de conditie te beoordelen. Ook hiervan wordt u op de hoogte gehouden. Ook bij het transport van het fruit naar de afnemers vindt een check plaats. Daardoor heeft u de zekerheid dat u een extra paar ‘ogen en oren’ heeft op de plaats van verkoop. De kwaliteitsmanagers van Cool Control zijn onafhankelijk, ter zake, kundig en ervaren. Met gebruik van moderne meetapparatuur kunnen zij de kwaliteit van het fruit meten op een groot aantal relevante aspecten: van het suikergehalte en de hardheid tot een visuele inspectie en de kleur.