Optimale koelfaciliteiten in de omgeving van Rotterdam

Optimale opslag begint bij perfecte condities. Die vindt u bij Cool Control.
Vanuit drie locaties in Maasdijk bieden we u up-to-date koelomstandigheden.

In drie direct naast elkaar gelegen panden met 45 dockshelters bied Cool Cool control een totaal aantal van 9200 palletplaatsen verdeeld over 41 onafhankelijk te regelen compartimenten. Daardoor is het mogelijk voor elk type fruit een ideale koeltemperatuur te realiseren. Bovendien heeft u de zekerheid dat er altijd voldoende capaciteit beschikbaar is. Dit alles  op een locatie die gemakkelijk bereikbaar is: de vestigingen liggen pal aan de A20 en dichtbij de Rotterdamse haven.

Meedenken van huis uit

Van een koelhuis verwacht u niet alleen maar opslagmogelijkheden. U verwacht ook dat een koelhuis vanuit úw belangen denkt. Even een telefoontje als een partij echt de deur uit moet. Een slagvaardige aanpak als u haast heeft met een bestelling. Een goed advies over wat te doen met een partij die tijdens het transport onverwacht sterk in kwaliteit is achteruit gegaan. Die toegevoegde waarde is Cool Control eigen. Er staan pro-actieve medewerkers voor u klaar voor wie geen moeite te veel is.

 

Ervaring

Jong van historie, ervaren in aanpak

De basis voor Cool Control is gelegd in 1995. In dat jaar begint Rob Mulder, grondlegger van het bedrijf, zijn eerste activiteiten op het gebied van de koeling van fruit. Hij heeft dan al veel ervaring opgedaan met de import van fruit. 

De eerste vestiging is er één in de toenmalige veiling ‘s-Gravenzande. Al snel blijkt de grote behoefte aan optimale koelfaciliteiten in de omgeving van Rotterdam. Er worden plannen gemaakt voor een nieuwe vestiging, aan de Transportweg in Maasdijk. Met maar liefst 2800 palletplaatsen, verdeeld over 15 temperatuurcompartimenten, worden de koelmogelijkheden voor opdrachtgevers uit de gehele wereld aanzienlijk verruimd.

Door de voortgaande groei van de activiteiten groeit in 2007 de behoefte aan nóg een vestiging. Die wordt gevonden een kilometer verderop, op het nieuwe bedrijventerrein Honderland aan de andere kant van de snelweg A20.

Flexibel handelen

Sommige bestellingen zijn lang vooruit te plannen, in andere gevallen kan de urgentie hoog en de reactietijd kort zijn. In die gevallen  kunt u op een snelle directe oplossing rekenen. Bij Cool Control kunt u letterlijk alle kanten uit. U kunt onze medewerkers 24 uur per dag bereiken. Als het nodig is zorgen we ervoor dat er direct temperatuurgecontroleerde transportmogelijkheden voor u klaar staan. Via ons netwerk van vaste vervoerders zijn de lijnen om fruit op te halen kort. Dit stelt ons in staat de ladingen snel te transporteren zowel van en naar de havens als van en naar het achterland.

Organisatie

Bij Cool Control werken elke dag zo’n 70 medewerkers. Van hen zijn er 20 op kantoor gestationeerd om elke dag de contacten met opdrachtgevers te onderhouden en de dagelijkse gang van zaken in goede banen te leiden. De organisatie is plat georganiseerd, met korte lijnen. Daardoor kan er snel worden ingespeeld op de wensen van de klant.

 

 

 

 

 

 

Door middel van een nieuwbouw voor 3600 palletplaatsen, eveneens te verdelen in 15 compartimenten, verdubbelt de capaciteit ruimschoots.. In 2012 is hier direct tegenover een tweede pand gerealiseerd. Ook dit pand heeft 3600 palletplaatsen, eveneens verdeeld over 15 compartimenten. Tot slot is eind 2015 het naastliggende pand (2000 palletplaatsen) aangekocht en wordt het “oude “pand op de transportweg afgestoten. Anno 2017 is Cool Control een gezond modern bedrijf met drie naast elkaar gelegen panden die voorzien in de huidige behoefte maar ook voldoende groeimogelijkheden voor uw en onze toekomst bieden.